Brněnský Tučňáček

Brněnský Tučňáček

První závody pro nejmladší plavce

Nejmladší plavecké žactvo se vydalo minulý víkend poměřit své síly do Jihomoravské metropole. Na brněnské Tesle se konal velmi oblíbený závod – Brněnský tučňáček. Tyto závody jsou pro mnoho plavců vůbec první v jejich kariéře,a i několik dnes špičkových českých plavců odstartovalo svůj plavecký život právě zde. Letos na „tučňáka“, jak se podniku často přezdívá, dorazila kromě 29 českých oddílů také výprava se Slovenska. Znojemské plavání vyslalo do Brna jedenáct mladých nadějí ve věku od 8 do 10 let. Tato výprava nejenže nasbírala cenné zkušenosti do dalších let, ale vrátila se také s výbornými výsledky.Domů si nejmladší plavci dovezli 5 cenných kovů, dvě čtvrtá místa a pohár pro nejúspěšnějšího plavce.

Dvě první místa a jednu stříbrnou medaili si vyplavala Gabriela Halkiewiczová, která byla za tyto výkony zároveň vyhlášena nejlepší plavkyní závodů. Další medailové umístění si vybojovaly znojemské dívčí štafety na 4×50 volný způsob a polohový závod. Obě štafety obsadily stříbrné příčky. Za zmínku také jistě stojí dvě „brambory“ Adély Bělobradičové na 25 metrů znak a motýlek.

Nejlepší výsledky:

Výsledky: Halkiewiczová Gabriela – zlatá na 50vz a motýlek, stříbrná na 50znak, Kreuterová Barbora – 36. na 50prsa, Medková Laura – 31. na 50znak, Moltašová Eva – 9. na 50znak, Navrkalová Markéta – 20. na 50znak, Vokálová Karolína – 26. na 50znak a 50vz, Svitoková Tereza – 18. na 25 prsa, Pavlíčková Lenka – 7. na 25motýlek a znak, Bělobradičová Adéla – 4, na 25znak a motýlek, BuchtaFilip – 10. na 50vz, Kaliský Ondřej – 24, na 50motýlek, štafeta 4x50vz (Navrkalová, Moltašová, Halkiewiczová, Bělobradičová), štafeta 4x50pz (Pavlíčková, Moltašová, Halkiewiczová, Bělobradičová)


Comments are closed.