Letní Mistroství Republiky žactva 2017

Letní Mistroství Republiky žactva 2017

Držmíšková a Čajka několikanásobnými mistry republiky

Pětadvacetimetrový bazén ve Zlíně a padesátimetrové v Ostravě a Pardubicích hostily minulý týden mistrovství republiky staršího žactva. Konkrétně se jednalo o mistrovství dvanácti, třinácti a čtrnáctiletých žáků, kteří se kvalifikovali z jednotlivých krajských přeborů.  Mezi nimi nechybělo ani 8 reprezentantů z řad znojemských plavců. Ti společně vybojovali 12 cenných kovů, z toho 7 titulů mistrů republiky.

Nejpočetnější výprava dvanáctiletýchse představila na šesti-dráhovém bazéně ve Zlíně. Pětice plavců ve složení Číhal, Navrkal, Veselý, Stehlíková, Držmíšková si dle slov trenéra Křivana vedla náramně: „Za mě super výsledky a velké zlepšení od krajského přeboru, který byl před 14 dny. Ve Zlíně byla nejúspěšnější Adéla, která proměnila každý svůj start v medaili a vylepšila si skoro všechny osobní rekordy.“ A právě Adéla Držmíškováse postarala o pět mistrovských titulů a jedno druhé místo. Čtvrté místo potom vybojovala smíšená štafeta na 4x50vz ve složení Navrkal, Číhal, Stehlíková, Držmíšková. Stejná bilance jako Adéle Držmíškové se v Ostravě podařila Filipu Čajkovi, který rovněž všechny své starty proměnil v cenný kov. Konkrétně vybojoval dvě druhá, jedno třetí místo a dva tituly mistra republiky (400vz, 100znak). Spolu s ním v Ostravě závodil také Tomáš Řeřucha, který rovněž vylepšil svá osobní maxima. Jediného zástupce měl znojemský oddíl mezi nejstaršími žáky v Pardubicích. Probojovala se sem Tereza Čučková, která se představila převážně na znakových a prsových tratích se střídavými úspěchy.

Oba dva medailisté a Antonín Navrkal budou mít příležitost během příštího týdne spolu s ostatními sportovci reprezentovat svůj kraj na Olympiádě dětí a mládeže v Brně.


Comments are closed.